:: Uluslar Arası Sertifikalı İlk Türk Yüksekte Çalışma Şirketi
Uluslar Arası Sertifikalı İlk Türk Yüksekte Çalışma Şirketi

Kuzey, dünyada en tanınmış iki yüksekte çalışma sertifikasyon sisteminden birisi olan SPRAT (Society of Professional Rope Access Technicians - Profesyonel İple Erişim Teknisyenleri Birliği) ile ortak bir eğitim ve iş birliği projesine imza attı.

Geçen yıl Kanada'dan gelerek ekibimize katılan SPRAT L3 uzman ve ayrıca Eğitmen statüsündeki Engin Külahoğlu ve Amerika'dan gelen kıdemli yüksekte çalışma ve iş güvenliği eğitmeni Glenn Speight eşliğinde düzenlenen kurslarda, ilk etapta 30 personelimiz Yüksekte Çalışma Uzmanı L1 ve L2 belgelerini almaya hak kazandı.

Dört ayrı periyotta verdiğimiz eğitimleri izleyen ve kurs bitirme sınavlarını yapan Glenn Speight Dünyanın bir çok yerinde kurslarda kurumu adına gözlemci/denetçi olarak bulunduğunu ancak ilk kez bu kadar deneyimli ve bilgili bir ekiple karşılaştığını söylemesi ve verdiğimiz eğitim kalitesinden dolayı da firmamızı kutlaması bizleri gururlandıran bir gelişme oldu.

Bir diğer önemli gelişme ise KUZEY'in uzun bir süreden beri uyguladığı uluslar arası yüksekte çalışma iş güvenliği standartları sayesinde SPRAT'a yaptığı kurumsal üyelik başvurusunun daha ilk görüşmede kabul edilmiş olmasıdır. Böylece bütün dünyada geçerli iş güvenliği standartlarında çalıştığını belgeleyen ve bir uluslar arası yüksekte çalışma sistemine üye olan ilk Türk Endüstriyel Dağcılık firması olduk.