:: Boyabat Barajı ve HES İnşaatında Yamaç Güvenliği
Boyabat Barajı ve HES İnşaatında Yamaç Güvenliği

Ülkemizin 4. büyük barajı olacak bu projede de yamaç güvenliği çözüm ortağı olarak firmamız tercih edilmiştir. Sinop?un Durağan ilçesi sınırlarında, Kızılırmak vadisinde bulunan bu geniş sahada, Nisan 2009?da başlayan çalışmalarımız halen devam etmektedir. Kontrol altında tutulan sahaların genişliği ve kullanılan iş gücü nedeniyle bu proje ülkemizdeki en büyük endüstriyel dağcılık ve yamaç güvenliği uygulamasıdır.

Çevresi yüksek ve dikey eğimli yamaçlarla çevrili bu sahada, düşmeye hazır yüzlerce gevşek kaya bloğu, aşağı akmaya meyilli döküntü toplanma alanları, kavlaklar ve dökülen parçalı kaya yüzeylerinin varlığı büyük sorun yaratmaktadır. Baraj gövdesi ve santral inşaatı alanının yanı sıra, ulaşım yolları ve şantiye ünitelerini tehdit eden bu tehlikeli yamaçların kontrolü tarafımızdan sağlanmaktadır.

Sonradan açılan taş ocağı sahası hariç, yaklaşık genişliği ilk etapta 650 000 metrekare olarak ifade edilen bu sahada, bilinen bütün yamaç güvenliği önlemlerini kombine bir şekilde uygulamaktayız. 2010 Yılı sonunda yapılan bir hesapta bu sahada yüksekte çalışan personelimiz tarafından kanyonun çeşitli yerlerine yaklaşık 2500 metre fens tipi kaya tutucu bariyer kurulduğu, binlerce adam günlük yamaç temizliği işi yapıldığı, yine binlerce metre kare çelik ağ ile örtüleme yapıldığı, düşürülen kaya bloklarının sayısının ise hesap edilemeyecek kadar çok olduğu anlaşılmıştır.

Halen bu sahada yüksekte çalışma, riskli yamaçların kontrol altında tutulması, iş güvenliği danışmanlığı, aktif emniyet uygulamaları ve eğitim gibi uzmanlık alanımızdaki bir çok konuyu içeren çalışmalarımız devam etmektedir.